Menü
Kiemelt partnereink
Gyógyászat


Kiskunhalas város egyik legjelentősebb idegenforgalmi központja a Termálfürdő és Kemping. A Termálfürdő egész évben várja a pihenni, gyógyulni vágyó vendégeit. Jódos ásványvizét 1983-ban nyilvánították gyógyvízzé. A hévíz eredményesen alkalmazható mozgásszervi elváltozások, idült, gyulladásos megbetegedések kezelésére. Jól alkalmazható egyes nőgyógyászati betegségeknél, valamint törések utókezelésénél.


   

Ötféle gyógy szolgáltatást végzünk:
  - 01 - medencefürdőt  
  - 02 - kádfürdőt 
  - 04 - súlyfürdőt,
  - 06 - orvosi gyógy masszázst,
  - 08 - víz alatti csoportos gyógytornát.
 

A kezelések igénybe vételének módja
- Az OEP által támogatott kezelésre minden magyar állampolgárságú, TAJ (TB)  kártyával rendelkező személy jogosult.
- Reumatológiai szakrendelésen évente 2 alkalommal rendelhet el a szakorvos OEP által támogatott gyógy kúrát.
- A vény a felírástól számított 30 napig érvényes, ezen idő alatt a kúrát a vendégnek meg kell kezdenie. A kezdéstől számított 56 napon beül pedig az összes kezelést igénybe kell vennie, mert a vény 56 nap után nem érvényes.
- A kezelések vényre történő felírása után a gyógyfürdő kiválasztott masszőrénél időpontot kell egyeztetni.
- Elmaradt kezelés pótlására csak orvosi igazolás bemutatása esetén- újbóli időpont egyeztetés után - van mód.
Időpont egyeztetésre telefonon is van ehetőség a 77/422-590-es telefonszámon hétfőtől - péntekig nyitvatartási idő alatt.

01 - Termál medencefürdő:
A gyógyvíz gyógyító hatásai lehetnek mechanikai, hőmérsékleti és kémiai hatások. A mechanikai hatás a víz felhajtó ereje, a hidrosztatikai nyomás. A hőmérsékleti hatás (32 – 38 °C) a keringést és a perifériás keringést is gyorsítja, valamint emeli a légzési perctérfogatot. A kémiai hatásnál a gyógyvíz különböző alkotó részei közül egyesek a bőrön át fejtik ki hatásukat, másik részük a vérkeringésbe jutva farmatológiai tulajdonságaiknak megfelelően fejtik ki hatásukat. A fürdőkúra lényegéhez tartozik a rendszeres ritmusban megismétlődő küszöb alatti ingereknek a központi idegrendszerben és ennek útján az egész idegi hormonális rendszerben kiváltott hatása. A gyógyvíz változást a bőr hőmérsékletében, az izomerőben, az izomkörfogatban, a vérkeringésben; javultak az izomfájdalmak, a mozgáskorlátozottság, és csökkentek az ízületi duzzanatok. Az alkáli hidrogén karbonátos víz, mint ahogy azt a tapasztalatok mutatják, az intenzív hő és ingerhatások összegződésének eredményeként reumás mozgásszervi betegségek, idült gyulladások esetében is eredményesen használható.

02 - Termál kádfürdő:
Szakképzett személyzet felügyelete mellett gyógyvízzel töltött kádban történik a kezelés. A meleg vízsugarat kézi vezérléssel a test meghatározott területeire irányítják. Ez a mélyreható szövetinger javítja a vér- és nyirokkeringést, ellazítja és megerősíti az izmokat. Erőssége az előírásnak megfelelően változtatható. Igen hatékony izomfájdalmak, ízületi problémák gyógyításában és balesetek, műtétek utáni rehabilitációnál.

04 - Súlyfürdő:
A gerinc kopásos, degeneratív betegségeinek legfontosabb konzervatív kezelési módja. A gyógyvizes medencében, a beteg testsúlyától függően nyaki felfüggesztéssel vagy hónalj megtámaszkodással történik, s ezen kívül a páciens derekára vagy bokájára egy öv segítségével súlyt függeszthetünk. A gyógymód célja, hogy a csigolyákat - a víz felhajtóereje által enyhített módon - egymástól eltávolítva, a gerincoszlopot mintegy, megnyújtva, lehetővé tegyék a porckorong eredeti állapotának visszaállítását.

06- Orvosi gyógy masszázs:
A masszírozás az egyik legrégebben alkalmazott gyógymód. A letapadt izmokat fellazítva javítja a vér- és nyirokkeringést, fájdalomcsillapító hatása van. Az adott területen vérbőség alakul ki, ezáltal a bőr is több tápanyaghoz jut. A fellazult izmokban olyan anyagok képződnek, melyek fokozzák a teljesítőképességet, ellenállóbbá teszik a szervezetet. A bőr és az izmok rugalmassága regenerálódik. A kezelés orvosi utasításra történik, mindig a problémás testrészre irányul. Hatása az egész testre kiterjed.

08 – Víz alatti csoportos gyógytorna:
A torna szakképzet gyógytornászok felügyeletével és irányításával történik. Torna közben a víz felható erejének hatására csökken a vízben mozgó test súlya, így a mozgás nem terheli az ízületeket, ezért ízületi fájdalom mellett is alkalmazható. Azoknál is alkalmazható, akiknek a normál gyógytorna nem ajánlott.